Med i češnjak za zdravlje organizma

Tematski forum vezan uz med
Korisnički avatar
akarlovic
Pčelarstvo Online član
Pčelarstvo Online član
Postovi: 3364
Pridružen: 30 Kol 2010, 22:55
Skype: antun.karlovic
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: Varaždin
Kontakt:

Med i češnjak za zdravlje organizma

Post: #13103 akarlovic
02 Stu 2013, 14:08

Med i češnjak za zdravlje organizma

Med i češnjak naoko dvije nespojive namirnice, a svaka od njih pruža organizmu višestruku dobrobit za zdravlje. Prema nekim kulturama spoj meda i češnjaka je recept tajnih eliksira za pomlađivanje.


Češnjak je snažan prirodan antibiotik, pozitivno kako je dokazano djeluje na kardiovaskularni sustav, kožna oboljenja, infekcije, viruse, imuno sustav. Vrlo je učinkovit protiv neugodnih bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Antibiotičke osobine češnjaka izravna su posljedica alicina proizvedenih iz sirovog čistog zdrobljenog češnjaka. Kuhanje se ta svojstva gube pa kuhani češnjak gotovo da i nema nikakvu vrijednost kao antibiotik, iako i tako on uvijek zadržava i neke druge svoje prednosti kao namirnica.

Med također kao i češnjak ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Što još više unutar ovih stranica napisati o medu a da to niste znali i/ili pročitali?

Kombinacijom te dvije lako dostupne i zdrave namirnice organizmu daju veliku potporu u borbi protiv upale grla, prehlade ili gripe.

kompletan članak:
http://www.pcelarstvo.hr/index.php/novo ... -organizma
Prilog
med_cesnjak.jpg
med_cesnjak.jpg (144.11 KiB) Pogledano 1659 puta
Oprez pčelar: on dosađuje svojim prijateljima, rodbini, poslovnim partnerima, mužu ili ženi, djeci i roditeljima pričajući bez prestanka o pčelama i njihovim proizvodima!

Povratak na “Med, med u saću, krem med, med s dodacima”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost

cron