Ivan Drvar - Zlatno odličje

Teme vezane uz pčelarske sajmove, ocjenjivanja, izložbe i sl.
Korisnički avatar
akarlovic
Pčelarstvo Online član
Pčelarstvo Online član
Postovi: 3364
Pridružen: 30 Kol 2010, 22:55
Skype: antun.karlovic
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: Varaždin
Kontakt:

Ivan Drvar - Zlatno odličje

Post: #4911 akarlovic
04 Velj 2012, 11:44

Pčele dobitnika zlatnog odličja za kvalitet bagremova meda u međunarodnom natjecanju Honey open 2011/2012 pripadaju posebnoj porodici životinja koje obitavaju isključivo na području Krapinsko-zagorske županije i proizvode hranu tako dobru da ju vole jesti čak i ljudi Opreznim povremenim zavirivanjem u košnice pčelar Ivan Drvar otkrio je da njegove pčele najviše vole zdrav i sladak prirodni cvjetni, bagremov (nagrađen zlatom) i livadni med. Drvarove pčele med svakodnevno jedu sirov i bez ikakvih drugih priloga, samo ga malo začine sa peludnim zrncima specifičnim za gotovo ekološko područje Krapinsko-zagorske županije.


Zlatno odličje dobiveno na međunarodnom natjecanju u kvaliteti proizvoda Honey open 2011/2012 stoga niti ne čudi jer Vam Drvarovi imaju samo prirodne i čiste centrifugalno vrcane medove. Okusi Zagorja najbolje se čuvaju u saću, to su Drvarovi naučili gledajući pčele, stoga nude i teglice u kojima je med u saću dodatno zaliven finim medom medonosnih Krapinsko-zagorskih pčela.
Pčele pčelara Ivana Drvara svoja iskustva prenose sa koljena na koljeno pa su tako od svojih predaka naučile raditi vrhunske Drvarske vrste:

Bagremovog meda, dobivenog upornim "gledanjem i obilaženjem" cvijetova svoje bliže i dalje okolice
Livadnog meda, dobivenog svakodnevnom šetnjom livadama Krapinsko-zagorske županije
Cvijetnog meda, dobivenog od mirisanja isključivo autohtonih Krapinsko-zagorskih cvijetnih vrsti
Meda u saću, koji Drvarove pčele isključivo ručno pakiraju od probranog djevičanskog saća koje ljubomorno čuvaju unutar svojih košnca

Naselje Drvarskih pčelica:

Smješteno je na osunčanim obroncima zagorskih brega, okruženo prostranim vrtom koji Drvarskim pčelama daje i više nego što je potrebno da popune sindikalnu košaricu. U skladnoj zajednici prema rječima Ivana Drvara kod njega godinama živi tridesetak pčelinjih obitelji sa podmladkom ali bez za Krapinsko-zagorsku županiju uobičajenih kućnih ljubimaca.

Stanuju u vrhunski namještenim i smještenim LR dvokatnicama / trokatnicama sa velikom okućnicom. Hladovinu im čine nasadi domaćih jabuka, krušaka, oraha i bagrema od kojeg prave med Zlatne kvalitete.

Industrija u Zagorju još nije uzela zamah, stoga pčelice rade u obiteljskim pčelarstvima dok repromaterijal za vrhunski domaći med uzimaju iz netaknute prirode kilometrima oko nastamba u kojima prebivaju ljudi.

OPREZ! Drvarske pčele su pravi Zagorci, zato održavajte dobrosusjedske odnose jer one prvo piknu a tek onda idu s fiškalom na sud!

Više o Drvarskim pčelama i pčelinjacima gdje one proizvode vrhunski zlatom okićen med prvo potražite, ako iz nekog samo vama poznatog razloga možda već niste probali, na njihovoj web stranici: Drvarski med, ili ljubav na prvo kušanje
Oprez pčelar: on dosađuje svojim prijateljima, rodbini, poslovnim partnerima, mužu ili ženi, djeci i roditeljima pričajući bez prestanka o pčelama i njihovim proizvodima!

Povratak na “Ocijenjivanja, izložbe, sajmovi”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost