Time Jovanovski - Vinica (MK)

Teme vezane uz pčelarske sajmove, ocjenjivanja, izložbe i sl.
Korisnički avatar
akarlovic
Pčelarstvo Online član
Pčelarstvo Online član
Postovi: 3364
Pridružen: 30 Kol 2010, 22:55
Skype: antun.karlovic
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: Varaždin
Kontakt:

Time Jovanovski - Vinica (MK)

Post: #4909 akarlovic
04 Velj 2012, 10:44

Time Jovanovski dobitnik srebrnog odličja na međunarodnom ocjenjivanju pčelinjih proizvoda Honey open 2011/2012 rođen je 09.03 1951. godine u selu Sasa Makedonska Kamenica. Još kao dječak preselio se u Vinicu gde i danas radi i živi. Pčelama i pčelarstvom počeo se kao hobijem baviti 1983. godine sa nekoliko dobivenih košnica . Do tog se vremena bavio elektroinstalacijama u vlastitoj firmi, a pčele i ljubav prema pčelarstvu su se javile ne iz ekonomske koristi već iz ljubavi koja se rodila priolikom prvog kontakta sa pčelama dobivenim od suprugina oca. One su ga ispunjavale velikim zadovoljstvom te su mu uz proizvode donosile i duševni mir, stoga od samog početka na njima nije štedio ni vrijeme ni novac kako bi im pružio što idealnije uvjete za život unutar njegova tada još malog pčelinjaka u razvoju. Veselio se svakom novom, novom ramu legla, svakom roju pčela u prirodi, a svaki novi ram viška meda koji su njegove pčele proizvele unutar njegova pčelinjaka samo je bio dio slatke muke njegova predana rada i ogromne ljubavi prema medonosnim pčelama.

Vođen idejom da pravo na med ima prvo pčela tek zatim pčelar postepeno je upijao nova saznanja o ovim vrijednim “medonosnim stvorenjima”. Trudi se uz sve obveze također s velikim veseljem prisustvovati svakom predavanju za pčelare, posjećuje sve velike sajmove u regiji, prisustvovao je također na Apimondiji u Lozani 1993. godine.

Upijao je stručnu pčelarsku literaturu što ga je dovelo do statusa jednog od boljih pčelara na području Makedonije koji je brzo došao do osamdesetak pčelinjih zajednica. “Praktično pčelarstvo” autora Vojina Todorovića mu je omiljena knjiga iz koje je crpio veliko teoretsko iskustvo.

Razvojem svog pčelinjaka nije stao Time Jovanovski zajedno sa pčelarima Vančo Dončevom, Gorgi Mitevom i Blaže Ilievskim osniva pčelarsko udruženje Matica iz Vinice. Trenutno obnaša predsjedničku funkciju regionalnog saveza ( Vinica – Berovo – Delčevo – Pehčevo) “Blagovec”.

Danas njegovo pčelarstvo gospodari sa 200 radnih pčelinjih zajednica što mu ne ostavlja uz sve ostale obveze previše slobodnog vremena. Svoja saznanja prenio je na supruga svoje kćeri pa sada zajedničkim snagama vrlo uspješno pčelare već sedam godina.
Prilog
time_jovanovski2.jpg
time_jovanovski1.jpg
time_jovanovski0.jpg
time_jovanovski.jpg
tim-srebrna-diploma.jpg
tim-najudaljeniji-uzorak.jpg
Oprez pčelar: on dosađuje svojim prijateljima, rodbini, poslovnim partnerima, mužu ili ženi, djeci i roditeljima pričajući bez prestanka o pčelama i njihovim proizvodima!

Povratak na “Ocijenjivanja, izložbe, sajmovi”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost