Opet krađa košnica

Teme vezane uz događanja u pčelarskim udrugama
Korisnički avatar
akarlovic
Pčelarstvo Online član
Pčelarstvo Online član
Postovi: 3364
Pridružen: 30 Kol 2010, 22:55
Skype: antun.karlovic
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: Varaždin
Kontakt:

Opet krađa košnica

Post: #10696 akarlovic
08 Tra 2013, 07:18

Slika
Dana 07. travnja predsjednik udruge Bilogora iz Bjelovara Milan Jantolek obilazeći svoj pčelinjak u Malom Trojstvu pored Bjelovara utvrdio je kako mu nedostaje 3 LR košnice na pčelinjaku.

Košnice (uokvirene na slici) su otuđili za sada nepoznati počinitelji u vremenskom razdoblju između 05. i 07. travnja.

Nakon što su očito iskusni pljačkaši, koji su po svemu sudeći dobro znali što traže u ovo doba na pčelinjaku, pregledali više košnica kako prenosi pcelarska-udruga-bilogora.hr materijalna šteta ukradenih košnica procjenjuje se na oko 3500 kuna, no strarna je daleko iznad te utvrđemne štete. (izvor i foto: pcelarska-udruga-bilogora.hr)

Znate li o ovim košnicama bilo kakav podatak javite u prvu policijsku postaju ili na telefon 112, danas su ukrali njemu sutra će vama.


Još jednom podsjećamo SVE pčelare da nitko nema prava nikakve javne objave lokacije pčelinjaka na nikakvim protuzakonito i protustavno provedenim te nakon toga javno objavljenim "nazovi evidencionim katastrima" HPS-a. Te stvari nemaju li Vašu kako Zakon RH nalaže pismenu privolu su protuzakonite i protuustavne. Pčelarstvo iako ga mnogi tamo ciljano trpaju nije stočarstvo i ne može se uspoređivati sa farmama krava muzara. Pčelinjaci u pčelarstvu su nešto drugo, onaj tko je išao u te protuzakonito i protuustavno provedene vode svakako je ako ništa nehotičan saučesnik ovakvih ili vrlo sličnih pljački koje se ponavljaju u kontinuitetu te unose nemir među pčelare.
Oprez pčelar: on dosađuje svojim prijateljima, rodbini, poslovnim partnerima, mužu ili ženi, djeci i roditeljima pričajući bez prestanka o pčelama i njihovim proizvodima!

Neznalica
stari pčelac
stari pčelac
Postovi: 981
Pridružen: 07 Sij 2013, 02:26

Re: Opet krađa košnica

Post: #10702 Neznalica
08 Tra 2013, 22:33

Heh, svugdje isto.
I sam sam nekoliko puta prošao to svojevrsno raspeće.

Pozdrav, svako dobro!


Povratak na “Iz pčelarskih udruga”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost