HPS skup nesposobnih ili kriminalna organizacija

Ova je tema predviđena za rasprave o tekstovima, slikama i ostalim stvarime vezanim uz pčelarstvo objavljenim u drugim medijima.
Korisnički avatar
akarlovic
Pčelarstvo Online član
Pčelarstvo Online član
Postovi: 3364
Pridružen: 30 Kol 2010, 22:55
Skype: antun.karlovic
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: Varaždin
Kontakt:

HPS skup nesposobnih ili kriminalna organizacija

Post: #16544 akarlovic
20 Tra 2017, 11:21

Kad smo pisali da rade poput loše organizirane kriminalne organizacije bili smo u pravu a ovdje je i jedan u nizu dokaza, kompletan članak:
http://www.pcelarstvo.hr/index.php/vije ... ganizacija

U HPS je stigao i službeni dokument da rade poput kriminalne loše organizirane, protuzakonite i paradržavne organizacije za pranje novca u kojoj si po svemu sudeći nesposobni zaposlenici dijele abnormalno visoke plaće i dnevnice. 10. 07. 2014. godine Veterinarska ambulanta Konjšćina i PHOENIX Farmacija d.o.o., Ozaljska ulica 95, 10000 Zagreb izdale je račun Savezu na ukupan iznos od 12.785.951,56 kn od čega je 2.562.736,19 kn iznos PDV-a. HPS, nakon što je na njegov račun Agencija za plaćanja uplaćuje sredstva, prosljeđuje Veterinarskoj ambulanti Konjšćina iznos umanjen za PDV (oni ga zovu odobrenje) 10.214.414,78kn zadržavaju iznos PDV-a od 25% dakle 2.562.736,19kn iako kao takvi nisu u sustavu PDV-a čime čine ozbiljnu povredu utaje poreza.

Isplaćen dio u iznosu 2.562.736,19kn HPS prema odluci Agencije za plaćanje i Porezne uprave sektora za nadzor Klasa: 390-09/14-01/0010 a ukoliko HPS ne vrati sporna sredstva zaračunat će mu se zatezna kamata te se obustavljaju sve isplate po pitanju potpora do potpunog namirenja nastalog duga.

Kao što i godinama piše o na ovom portalu HPS radi i djeluje protivno svih važećih ustavnih i zakonskih propisa RH. Naime ministarstvo financija, Središnji ured – Porezne uprave, Sektora za nadzor dostavilo je nakon nadzora dopis HPS-u i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi u kojem navode da je na osnovu dokumentacije koja im je dostavljena od strane Sektora inspekcije u poljoprivredi utvrđeno da osnovica za VMP iznosi 8.200.755,80 kn a ne 10.214.414,78 kn. O gore navedenim trgovinskim transakcijama izvijestio je i NO i predsjednik Saveza Vladimir Bilek na Skupštini održanoj 17. 12. 2016. godine, te o mogućem plaćanju pripadajućeg iznosa PDV od strane pčelara koji su koristili VMP u 2014. godini.

Dana 10. 03. 2017. Agencija za plaćanja dostavila je Hrvatskom pčelarskom savezu (HPS) Odluku o povratu sredstava u iznosu od 2.042.830,04kn što je iznos PDV-a za koji nisu smjeli dobiti sredstva. Tako će sada prema stavu HPS-a svaki pčelar, a koji još uvijek naivno misli da je član HPS-a iako je to prema Zakonu o udrugama nemoguće, koji je koristio VMP preko HPS-a u 2014. godini morati platiti recipročni dio koji se odnosi na primljeni VMP te treba isti uplatiti na račun Saveza kako bi isti bio u mogućnosti podmiriti svoju obvezu prema Agenciji za plaćanja. Kako smatraju u HPS-u radi se o povratu dijela iskorištenih sredstava za nabavku VMP-a kojeg pčelar prema odredbama nema niti pravo dobiti. Vraćajući navedeni PDV od prije 3 godine, svaki pčelar vraća se u onu situaciju u kojoj bi bio da je čitao naše upute i da nije sudjelovao u kriminalnim radnjama HPS-a. Kako se kompletna dokumentacija o pčelarima koji su protuzakonito koristili VMP čuva se u APPRRR-u pa će se pčelari koji vjeruju da je HPS savez pčelara koji radi za njih baviti u sljedećim danima matematikom umjesto pčelarstvom.

Kod inspekcijskih nadzora korisnika i trgovačke dokumentacije uz inspektora bio je prisutan voditelj stručne službe Tomislav Gerić, voditelj potpora Saša Petrić i Vedran Lesjak djelatnici koji za ovakve šarlatanske poslove temeljem lažnih članarina ubiru plače u prosjeku od oko 2.000,00€. Po primitku nalaza Ministarstva poljoprivrede angažirana je i porezna savjetnica kojoj bi ovim putem preporučili da obrati pažnju na sve nezakonite radnje vezane uz protuzakonito prikupljanje novca od članstva koje to po zakonu i nije.

Ne zaboravimo da to nije sve jer više su novca poreznih obveznika "zamračili" protuustavnim i protuzakonito provedenim radnjama oko "njihove" (nestale) evidencije pčelara i katastra pčelinjih paša naplačujući u gotovini koju nisu polagali na Žiro račun što je obvezno prema Zakonu već trošili kako se tko sjetio kao da je to njihov vlastiti novac. Tko će točno i koliko vratiti dio protuzakonito naplačenih, podjeljenih i tko zna kako utrošenih sredstava iz tzv. evidencije tek treba navodno utvrditi DORH.
Oprez pčelar: on dosađuje svojim prijateljima, rodbini, poslovnim partnerima, mužu ili ženi, djeci i roditeljima pričajući bez prestanka o pčelama i njihovim proizvodima!

Povratak na “Iz medija”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost

cron