Stavljanje na tržište alkoholne propolis tinkture

Ova je tema predviđena za rasprave o tekstovima, slikama i ostalim stvarime vezanim uz pčelarstvo objavljenim u drugim medijima.
Korisnički avatar
franjo
matica
matica
Postovi: 282
Pridružen: 31 Kol 2010, 08:37

Stavljanje na tržište alkoholne propolis tinkture

Post: #15346 franjo
11 Ožu 2015, 16:53

Prilikom prilagodbe Zakona Republike Hrvatske prilagođen je Zakonima država članica EU i Zakon o trošarinama, na što smo upozoravali preko portala nekoliko puta i prije izmjena odnosno samog stupanja na snagu dok su čelnici Hrvatskog pčelarskog saveza (predsjednik Martin Kranjec) iako nisu poznavali ni najmanje materiju tvrdili kako se taj Zakon ne primjenjuje na pčelare koji prilikom kupnje npr. u apoteci (ili drugdje) plate i trošarinski dio. To je naravno potpuno netočno, uostalom kao i mnogo toga napisanog/izrečenog u tom savezu pčelarskih udruga koji smatraju da pčelari pčelare i postoje zbog postojanja saveza pčelarskih udruga. To čak i ne bi bilo zabrinjavajuće da se isti nisu sami predstavili kao "jedini" predstavnici svih pčelara, što je smješno i ponovno neistinito.
Stavljanje na tržište propolis tinktura - naputak
Cijeli sadržaj:
http://pcelarstvo.hr/index.php/radovi/p ... s-tinkture

Korisnički avatar
Palestinac
stari pčelac
stari pčelac
Postovi: 1829
Pridružen: 21 Lis 2010, 19:48
Lokacija: Sl. Brod

Re: Stavljanje na tržište alkoholne propolis tinkture

Post: #15347 Palestinac
12 Ožu 2015, 18:38

franjo je napisao:Prilikom prilagodbe Zakona Republike Hrvatske prilagođen je Zakonima država članica EU i Zakon o trošarinama, na što smo upozoravali preko portala nekoliko puta i prije izmjena odnosno samog stupanja na snagu dok su čelnici Hrvatskog pčelarskog saveza (predsjednik Martin Kranjec) iako nisu poznavali ni najmanje materiju tvrdili kako se taj Zakon ne primjenjuje na pčelare koji prilikom kupnje npr. u apoteci (ili drugdje) plate i trošarinski dio. To je naravno potpuno netočno, uostalom kao i mnogo toga napisanog/izrečenog u tom savezu pčelarskih udruga koji smatraju da pčelari pčelare i postoje zbog postojanja saveza pčelarskih udruga. To čak i ne bi bilo zabrinjavajuće da se isti nisu sami predstavili kao "jedini" predstavnici svih pčelara, što je smješno i ponovno neistinito.
Stavljanje na tržište propolis tinktura - naputak
Cijeli sadržaj:
http://pcelarstvo.hr/index.php/radovi/p ... s-tinkture
Ovo oko propolisa ,po meni je dodatno zagorčavanje pčelarskog života a ionako je gorak ko vrag. Ja ga neću više ni radit ni prodavat iz razloga trošarina a drugo , "tržište" je bože sačuvaj ,bar ovo slavonsko.


Povratak na “Iz medija”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost