Suzbijanje krilatica na žarištima krilatica na Zagreba

Administrator
Administrator/ica
Administrator/ica
Postovi: 83
Pridružen: 30 Kol 2010, 08:48
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: EU
Kontakt:

Suzbijanje krilatica na žarištima krilatica na Zagreba

Post: #14923 Administrator
22 Ruj 2014, 14:38

Slika

Predmet:
OPERATIVNI PLAN – DEZINSEKCIJA KOMARACA
„Suzbijanje krilatica na žarištima krilatica na području Grada Zagreba“

Sukladno Ugovoru te Programu mjera i Provedbenom planu suzbijanja komaraca na području Grada Zagreba u 2014. godini obavještavamo Vas da će ovlaštena tvrtka Izvršitelj - Sanitacija d.o.o provoditi predmetne aktivnosti vezane uz suzbijanje krilatica, a kako je definirano ovim Operativnim planom.

01. MJERE KOJE ĆE SE PROVODITI

Gore navedeni ovlašteni izvršitelj planira provesti suzbijanje krilatica na ciljanim područjima na kojima je zabilježena povećana brojnost komaraca prema nalazima uzrokovanja (Praćenje brojnosti krilatica).

02. VRIJEME POČETKA I ZAVRŠETKA MJERA

Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman za mjesec RUJAN vršiti će se: 24. RUJNA I 25. RUJNA 2014. GODINE, U VREMENU OD 18,00 DO 20,00 SATI.
03. POPIS LOKACIJA I POVRŠINA NA KOJIMA ĆE SE PROVODITI MJERE

01. DAN – 24.09.2014. (srijeda, u vremenu od 18,00 do 20,00 sati)
Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman provoditi će se na registriranim žarištima krilatica, prema sljedećem rasporedu:
• Lokacija 16. BUNDEK: Hrvatske bratske zajednice, savski nasip, Most Mladosti, D.T. Gavrana – površina 75 ha
• Lokacija 17. ZAPRUĐE – SREDIŠĆE: Hrvatske bratske zajednice, ulica Bundek, Admićeva, Avenija Dubrovnik – površina 90 ha

02. DAN – 25.09.2014. (četvrtak, u vremenu od 18,00 do 20,00 sati)
Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman provoditi će se na registriranim žarištima krilatica, prema sljedećem rasporedu:
• Lokacija 2. SAVICA: Hrvatske bratske zajednice, Slavonska avenija, Lastovska, obala Save 120 ha
• Lokacija 3. FOLNEGOVIĆEVO NASELJEE: Avenija Marina Držića, Slavonska avenija, Milana Sachsa, Trstik, T. Strozzija– površina 60 ha
• Lokacija 4. BOROVJE: Gardijske brigade Tigrovi, Velikogorička, Miševačka – površina 70 ha

04. POPIS SREDSTAVA I OPREME KOJA ĆE SE KORISTITI U MJERAMA
U mjerama suzbijanja krilatica – adulticidni tretman koristiti ćemo preparate s djelatnom tvari na bazi sintetskih piretroida niske toksičnosti namjenjenje za ULV primjenu. Za ULV primjenu hladnim postupkom koristiti ćemo insekticid (NEOPITROID PREMIUM) koji se miješa sa čistom vodom. Navedeno sredstvo primjenjivati ćemo uz pomoć ULV strojeva za hladno orošavanje (MOBILSTAR E) u dozama prema uputama od proizvođača i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

05. OBAVJEŠTAVANJE O PROVOĐENJU ADULTICIDNIH TRETMANA
Prije svake akcije suzbijanja komaraca ULV metodom hladnog orošavanja ili toplog zamagljivanja obavijestiti će se građani o području i vremenu provođenja akcije putem dnevnog tiska i radijskih postaja, također će se obavijestiti pčelari da na vrijeme uklone pčele s područja koje će se tretirati, Državni centar za obaviješćivanje (112), Gradski ured Grada Zagreba za zdravstvo, Odjelu za DDD Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar će se uz ovaj Operativni plan podnesti i Obrazac najave adulticidnih tretmana.
MOLIMO PČELARE DA NA VRIJEME UKLONE PČELE SA PODRUČJA KOJA ĆE SE TRETIRATI BUDUĆI SE RADI S INSEKTICIDOM KOJI JE OTROVAN ZA PČELE (PIRETROID)!!!

!!! U SLUČAJU LOŠIH VREMENSKIH PRILIKA TIJEKOM PLANIRANIH AKCIJA, ISTE ĆEMO OBUSTAVITI I OBAVITI U PRVOM MOGUĆEM POVOLJNOM TERMINU, O ČEMU ĆEMO VAS PRAVODOBNO OBAVIJESTITI.

Povratak na “Sve obavijesti vezane uz 2014.g”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost