ŽURNA AKCIJA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

Administrator
Administrator/ica
Administrator/ica
Postovi: 83
Pridružen: 30 Kol 2010, 08:48
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: EU
Kontakt:

ŽURNA AKCIJA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

Post: #14839 Administrator
13 Kol 2014, 11:57

Predmet:
Slika
OPERATIVNI PLAN – SUZBIJANJE KOMARACA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA, sukladno PROGRAMU za 2014. godinu„Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman“- ŽURNA AKCIJA

Sukladno Ugovoru te Programu suzbijanja komaraca na području Grada Zagreba u 2014. godini obavještavamo Vas da će ovlaštene tvrtke Izvršitelji Sanitacija d.o.o., Zagreb, Nalješkovićeva 45, kao ovlašteni izvršitelj provoditi suzbijanje krilatica (adulticidni tretmani), kako je definirano ovim Operativnim planom.

01. MJERE KOJE ĆE SE PROVODITI

Gore navedeni ovlašteni izvršitelj izvršiti će suzbijanje krilatica na ciljanim područjima na kojima je zabilježena povećana brojnost komaraca prema nalazima uzrokovanja (Praćenje brojnosti krilatica).

02. VRIJEME POČETKA I ZAVRŠETKA MJERA


Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman vršiti će se:
13.08.2014. godine (SRIJEDA)

03. POPIS LOKACIJA I POVRŠINA NA KOJIMA ĆE SE PROVODITI MJERE


u vremenu od 19:00 do 21:00 sati
Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman provoditi će se na registriranim žarištima krilatica, prema sljedećem rasporedu:
• Lokacija 1. TRNJE - KRUGE: Slavonska, Trnjanska, Grada Vukovara, Kruge – površina 30 ha
• Lokacija 2. SAVICA: Hrvatske bratske zajednice, Slavonska avenija, Lastovska, obala Save – površina 120 ha

04. POPIS SREDSTAVA I OPREME KOJA ĆE SE KORISTITI U MJERAMA
U mjerama suzbijanja krilatica – adulticidni tretman koristiti ćemo preparate s djelatnom tvari na bazi sintetskih piretroida niske toksičnosti namjenjenje za ULV primjenu. Za ULV primjenu hladnim postupkom koristiti ćemo insekticid (NEOPITROID PREMIUM) koji se mješa sa čistom vodom. Navedeno sredstvo ćemo primjenjivati uz pomoć ULV strojeva za hladno orošavanje (MOBILSTAR E) u dozama prema uputama od proizvođača i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

05. OBAVJEŠTAVANJE O PROVOĐENJU ADULTICIDNIH TRETMANA

Prije svake akcije suzbijanja komaraca ULV metodom hladnog orošavanja ili toplog zamagljivanja obavijestiti će se građani o području i vremenu provođenja akcije putem dnevnog tiska i radijskih postaja, također će se obavijestiti pčelari da na vrijeme uklone pčele s područja koje će se tretirati, Državni centar za obaviješćivanje (112), Gradski ured Grada Zagreba za zdravstvo i branitelje. Odjelu za DDD Zavoda za javno zdravstvo će se uz ovaj oprativni plan podnesti i Obrazac najave adulticidnih tretmana.
MOLIMO PČELARE DA NA VRIJEME UKLONE PČELE SA PODRUČJA KOJA ĆE SE TRETIRATI BUDUĆI SE RADI S INSEKTICIDOM KOJI JE OTROVAN ZA PČELE (PIRETROID)!!!

!!! U SLUČAJU LOŠIH VREMENSKIH PRILIKA TIJEKOM PLANIRANIH AKCIJA, ISTE ĆEMO OBUSTAVITI I OBAVITI U PRVOM MOGUĆEM POVOLJNOM TERMINU, O ČEMU ĆEMO VAS PRAVODOBNO OBAVIJESTITI.

ZAGREB, 13. kolovoz 2014. godine

Administrator
Administrator/ica
Administrator/ica
Postovi: 83
Pridružen: 30 Kol 2010, 08:48
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: EU
Kontakt:

Re: ŽURNA AKCIJA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

Post: #14840 Administrator
13 Kol 2014, 14:02

Kao što je mnogima koji prate poznato među prvima smo počeli sa obavještavanjem pčelara o ŽURNOM ZA PČELE OPASNIM tretiranjima. Obavijesti u zadnje vrijeme objavljujemo unutar pčelarskog foruma, dostupne su u RSS-u (Really Simple Syndication), a po tom pitanju planiramo i dalje aktivnosti. Suradnja je sa firmama koje vrše tretiranja naravno svakim danom sve bolja međutim DANAS smo primili za nas kao web servis i za pčelare kao korisnike potpuno neprihvatljivu obavijest koju smo unutar 1 minute objavili ALI:

Radi se o ŽURNOM tretmanu komaraca na području grada Zagreba, toliko žurnom da jednostavno nismo mogli vjerovati da se tretman OPASAN ZA PČELE (za životinje, kukce i ljude)radi isti dan kad je išla i obavijest?

Na dnu obavjesti lijepo stoji:

MOLIMO PČELARE DA NA VRIJEME UKLONE PČELE SA PODRUČJA KOJA ĆE SE TRETIRATI BUDUĆI SE RADI S INSEKTICIDOM KOJI JE OTROVAN ZA PČELE (PIRETROID)!!!

A kao pčelari jednostavno nam je nevjerojatno kako bi sad usred dana uspjeli pčele "nagovoriti" da se vrate u košnicu i tamo ostanu dok djelatnici zaduženi za tretman ne obave svoje poslove trovanja komaraca!?!? Zato smo im nakon stavljanja obavijesti poslali sljedeći email, a o ovakvim za nas neprihvatljivim aktivnostima koje ugrožavaju pčele i pčelare ćemo dodatno obavijestiti i Ministarstvo.

Pčelarstvo.HR je napisao: Poštovani,

kao prvo zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji po pitanju slanja ovih obavjesti koje su zakonom obavezne, a provedba opasna za pčele.
Sasvim nam je, kao pčelarima i kao web servisu koji alarmira pčelare po tom pitanju, neprihvatljivo da se obavijest šalje na dan tretmana koji je OPASNIM ZA PČELE! Ne vjerujemo jednostavno ni kao pčelari ni kao građani da će ovlašteni izvršitelj izvršiti suzbijanje krilatica "ŽURNO" i da je to toliko hitno da se mora obaviti isti dan kada se obavijest šalje? Vi vjerojatno nemate "osjećaja ni saznanja" kako se i na koji način pčele zatvaraju da ne bi bile potrovane pa VAS molimo da ovu akciju odgodite za koji dan ako je ikako moguće, a ne vidimo razloga da ne bi bilo, jer najezde komaraca nisu takve da bi ugrožavale normalan rad i život stanovništvu na području koje ste mislili (nadamo se da ćete odgoditi) tretirati sredstvima OPASNIM ZA PČELE!!!

Sa poštovanjem za pčelarstvo.hr

A.Karlović
kontakt@pcelarstvo.hr


ODGOVOR tako po pitanju tretiranja opasnim za pčele NEOGOVORNIH osoba ćemo objaviti čim ga primimo ovdje:

Ekoderatizacija d.o.o. je napisao:Predmet:

ODGODA OPERATIVNI PLAN – SUZBIJANJE KOMARACA

NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA,

PLANIRAN ZA 13.08.2014. Lokacija br. 1. Trnje-Kruge i Lokacija br. 2 Savica

Ovim vas putem želimo obavijestiti da se aktivnosti suzbijanja komaraca predviđene za 13.08.2014. u vremenu od 19:00 do 21:00 sat na Lokacijama Trnje-Kruge i Lokaciji Savica odgađa, zbog nastalih okolnosti i zbog najavljenih loših vremenskih prilika.

O novom tretmanu ovdje odgođenih aktivnosti obavijestit ćemo vas kao i do sada, putem Operativnog plana.

ZAGREB, 13. kolovoz 2014. godine


Povratak na “Sve obavijesti vezane uz 2014.g”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost