Suzbijanje komaraca na području Grada Zagreba (ŠRC Jarun)

Administrator
Administrator/ica
Administrator/ica
Postovi: 83
Pridružen: 30 Kol 2010, 08:48
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: EU
Kontakt:

Suzbijanje komaraca na području Grada Zagreba (ŠRC Jarun)

Post: #14699 Administrator
18 Lip 2014, 14:49

Slika
Poštovani,
Sukladno preuzetim obvezama po Ugovoru za: Usluga suzbijanja komaraca na području Grada Zagreba u 2014. godini i Programu mjera preventivne i obvezne preventivne dezinsekcije komaraca na području Grada Zagreba za 2014. godinu, tvrtka EKO-DERATIZACIJA d.o.o. kao ovlašteni izvršitelj dostavlja Vam ovaj Operativni plan kao najavu planiranih aktivnosti vezanih uz suzbijanje adulta (adulticidni tretmani).
Planirane aktivnosti
Planira se provesti suzbijanje komaraca (odrasle jedinke) na području ŠRC Jaruna, budući su tijekom rada na terenu naši djelatnici izmjerili povećanu aktivnost krilatica.
Suzbijanje komaraca planira se provesti hladnim odnosno toplim ULV zamagljivanjem (ovisno o području na kojem će se komarci suzbijati , u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima

Popis površina i prostorni i vremenski raspored aktivnosti:
Suzbijanje krilatica planiramo provesti:
23.06.2014. (ponedjeljak), u ranojutarnjem terminu od 5:00 do 07:00 sati.
prema niže navedenom rasporedu:
• Lokacija 12. ŠRC JARUN I.
I. Otok Hrvatske mladeži, Ribički prilaz

Opis tehnološke primjene sa popisom sredstava i opreme koja će se koristiti
Suzbijanje krilatica – adulticidni tretman vršiti ćemo u naseljenim područjima hladnim orošavanjem koristeći ULV strojeve (MOBILSTAR E) i/ili toplim zamagljivanjem zelenih površina koristeći ULV strojeve (SWING FOG 50 i SWING FOG 101).
Nakon svake akcije suzbijanja krilatica vršiti ćemo praćenje brojnosti krilatica kako bi se procijenila uspješnost provedenih adulticidnih akcija.
Sredstvo: NEOPITROID PREMIUM, piretroidni insekticidi (SINTETSKI PIRETRIN), kojeg ćemo primijeniti prikladnim uređajima. Kao otapalo koristiti će se voda.Obavijesti građanima i pčelarima
Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova.
Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca.

U SLUČAJU LOŠIH VREMENSKIH PRILIKA TIJEKOM PLANIRANIH AKCIJA, ISTE ĆEMO OBUSTAVITI I OBAVITI U PRVOM MOGUĆEM POVOLJNOM TERMINU, O ČEMU ĆEMO PRAVODOBNO POSLATI OBAVIJESTI.


S poštovanjem,

ZAGREB, 18. lipnja 2014. godine

Povratak na “Sve obavijesti vezane uz 2014.g”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost