Novi Kazneni zakon

Pravila foruma "pčelarstvo online"
Forum pravila
Svaki korisnik foruma kluba pčelara "pčelarstvo online" registracijom na forum potvrđuje da se slaže sa svim sadašnjim pravilima kao i eventualnim izmjenama/dopunama te da će sam redovito pratiti sve izmjene, a ukoliko smatra za potrebnim predložiti nova.
Administrator
Administrator/ica
Administrator/ica
Postovi: 83
Pridružen: 30 Kol 2010, 08:48
Pčelarska udruga: Pčelarstvo OnLine
Lokacija: EU
Kontakt:

Novi Kazneni zakon

Post: #9018 Administrator
02 Sij 2013, 14:09

Novi Kazneni zakon koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine donosi i nova pravila ponašanja na internetu pa tako i unutar ovog foruma o njemu obavještavamo sve članove foruma.
Prema novom zakonu uvreda, kleveta i sramoćenje kazneno djelo i na računalnim sustavima ili mrežama, a tko bude osuđen kaznit će se novčanom kaznom, ovisno o primanjima. Najviša kazna može biti do 360 dnevnih dohodaka. Dnevni iznos ne može biti manji od dvadeset kuna ni veći od deset tisuća kuna.

Sud počinitelja može osloboditi kazne ako je bio izazvan nedoličnim ponašanjem oštećenika, ili je ovaj prihvatio ispriku, a nema uvrede ni ako iz načina izražavanja i drugih okolnosti proizlazi da je omalovažavanje počinjeno radi zaštite drugih opravdanih interesa. Nema kaznenog djela sramoćenja ni ako počinitelj dokaže istinitost činjeničnih tvrdnji.

Cijeli Kazneni zakon pogledajte ovdje...

Povratak na “Pravila foruma Pčelarstvo online”

Korisnika online

Korisnika: Nema registriranih članova i 1 gost

cron